AULA MUNICIPAL de MÚSICA de PIERA

MARIA ESCOLÀ I CASES

Yoshiko Sakai Flauta travessera i Piano
yoshikosakai@aulamusicapiera.cat

 

Nascuda a Niigata, Japó. Als cinc anys inicia els seus estudis de piano i als deu anys els seus estudis de flauta travessera a l’escola de música de YAMAHA.

 

Obté el títol superior de Música, especialitat de flauta travessera, a la universitat Kunitachi College of Music de Tokio. Estudia flauta amb Akiyasu Miyamoto i Megumi Horii i assisteix a classes magistrals de Alain Marion a Tokio i Matias Rutters a Essen(Alemanya). També obté un títol de postgrau sobre pedagogia musical y musicologia a la universitat Joetsu University of Education de Niigata.

 

Guanya el segon premi del concurs de música regional de Niigata y el primer premi del concurs de conjunt instrumental de YAMAHA amb trio de flautes. A Japó imparteix classes de música a escoles de cursos secundaris de la regió de Niigata i dirigeix la banda de instruments de vent d’aquestes escoles.

 

Després de traslladar-se a Barcelona imparteix classes de flauta travessera a escoles de música com l’Aula municipal de música Maria Escolà de Piera, el Centre d’estudis musicals Cal Maristany dels Hostalets de Pierola i l’Escola de música de Sant Josep de Barcelona. És concertina i flautinista (piccolo) de l’Orquestra de flautes de Barcelona.