AULA MUNICIPAL de MÚSICA de PIERA

MARIA ESCOLÀ I CASES

Esther Sabaté Saxòfon, Iniciació musical
esthersabate@aulamusicapiera.cat

 

Va néixer l’any 1986 a Vallbona d’Anoia (Barcelona). Als 8 anys, va començar els seus estudis musicals a l’escola de música de Capellades, on va realitzar tots els estudis de grau elemental i mitjà en l’especialitat de saxòfon de la mà dels professors Albert Julià, Gerard Bosch, Victor Béjar i Raúl Pina. 

Als 23 anys, finalitza els estudis de grau Superior de música, en l’especialitat de pedagogia del saxòfon, a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el professor Luis Ignacio Gascón, del qual n’obté les màximes qualificacions.

L’any 2011 finalitza el màster en Interpretació del saxòfon de la Universitat Ramon Llull, a l’escola Luthier de Barcelona.

 

En la vessant interpretativa, ha assistit a diverses masterclass on ha rebut assessorament de grans saxofonistes com: Adolf Ventas, Daniel Chmelick, Cristophe Bois, Claude Delangle, Eric Devallon, Mariano García, Philippe Braquart,…

Ha realitzat diversos concerts com a solista en varies sales de Catalunya interpretant important repertori saxofonístic.

És membre del quartet de saxòfons LIMNOS, amb el saxòfon alt, amb el qual guanyen el 3r premi del III Concurs Yamaha Internacional de Quartets de Saxòfon, celebrat a Madrid l’any 2011. Amb aquest quartet realitza varis concerts arreu de Catalunya, participant en Festivals a nivell internacional, com el Festival de música de Cambrils, o a nivell Nacional, com el Cicle de concerts Riera Blanca de Barcelona.

L’any 1993, va obtenir el tercer premi de cambra del concurs d’interpretació musical l’Arjau de Barcelona.

Ha col·laborat en bandes de música com ara la banda Unió Musical de Tarragona, banda Municipal d’Irún, banda Agrupació musical de Camarles i és membre de la Banda de música de Capellades.

 

Respecte a la formació pedagògica, ha assistit a varis cursos de formació com ara el Curs Internacional d’estiu “Música i Dansa en l’educació” organitzat per l’Associació Orff España, amb professors com Doug Goodkin, Verena Maschat o Sofia Lopez-Ibor, el Curs de Musicoteràpia i necessitats educatives especials organitzat per l’ACEM (associació Catalana d’escoles de música), o participa en les I Jornades de pedagogia musical a l’ESMUC.

Ha realitzat substitucions al conservatori de música Isaac Albéniz de Girona.

 

Acualment és professora de saxòfon de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases de Piera, el centre d’estudis musicals Cal Maristany d’Hostalets de Pierola i a l’escola de Música de Capellades. 

Està ampliant els seus estudis amb el Màster en Musicoteràpia de la universitat Pompeu Fabra de Barcelona.